Auberginerullar med keso!! Betydligt godare än vad det ser ut 4 port ( men blir mkt)
1 1/4 dl långkornigt ris
2 stora auberginer
2 tsk olja
250 g keso med lök
1 litet knippe gräslök , hackad
1 litet knippe persilja , hackad
400 gram krossade tomater med örter
1 gul lök finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 litet knippe basilika ,endast bladen , stora blad rivna.
2 1/2 dl riven ost (17 %)
salt & svartpeppar
1.Koka riset enligt anvisningarna på paketet
2.Sätt under tiden på ungsgrillen på hög värme.Skiva auberginen i tunna skivor på längden.Pensla med 1 tsk olja och salta & peppra.Grilla i 5 min på ena sidanoch ytterligare 2 min på andra sidan tills auberginen får fin färg.
3.Sätt ugnen på 200 grader.Blanda riset med keso,gräslök,persilja,salt, peppar & hälften av tomaterna.
4.Hetta upp 1 tsk olja i en stekpannaoch fräs lök & vitlök i 5 min.Tillsätt resten av tomaterna och koka upp. Låt puttra i 5 min. Salta , peppra & tillsätt basilikan.
5.Lägg i 2-3 msk kesoblandning på varje aubergineskiva och rulla ihop till en rulle.Lägg rullarna brevid varandra i en ungssäker form och häll över tomatsåsen.Strö över riven ost
6.Gratinera i 20-25 min tills osten fått fin färg och bubblar.Låt stå ett par min innan det serveras.
4 kommentarer:
Det lät jättegott!
Det lät ganska gott fast jag gillar inte keso :P är det mkt keso smak?
ser sjukt gott ut!! :)
gud så gott det låter! =)
Skicka en kommentar